Siirry sisältöön

1 Potku ylös

Tervetuloa Hämeenlinnan Aulangolle. Haemme voimaa lihaksiin sekä energiaa ja mielen hyvinvointia talvisesta maisemasta. Liike vahvistaa erityisesti jalkojen lihaksia.

2 Keinahtelua aallokossa

Tervetuloa Pirkkalan Pyhäjärvelle, kesäiseen rantamaisemaan. Keinuminen harjoittaa tasapainoa. Veden äärellä voi katsoa kauas ja lähelle. Silmät ja mieli elpyvät.

3 Kangaspuilla kutomassa

Tervetuloa Klamilaan, kylätupa Ronkuliin, jossa on esillä paikallisten käsityöntaitajien ja -harrastajien töitä.  Liikunta ja käsitöiden teko lisäävät aivohyvinvointia. Yhdessä tekeminen tuo vielä lisäarvoa.

4 Mitä näkyy olan takaa

Tervetuloa Äkäslompolon kylään, Yllästunturin juurelle. Täällä hengitämme maailman puhtainta ilmaa ja saamme voimaa luonnosta. Lisäämme rangan liikkuvuutta ja harjoitamme tasapainoa.

5 Omenoita kurkottelemassa

Tervetuloa siirtolapuutarhaan omenoita poimimaan.  Houkuttelemme esiin makumuistoja ja niihin liittyviä tapahtumia samalla, kun harjoitamme liikkuvuutta ja tasapainotaitoja.

8 Keinussa kerran

Tervetuloa Helsingin Kaupunginmuseon koululuokkaan.  Liike aktivoi keskivartalon syviä lihaksia ja vahvistaa reisilihaksia. Keinuminen parantaa myös tasapainoa.

9 Ylös tuolista

Tervetuloa Helsingin Kaupunginmuseon koululuokkaan.  Ylös tuolista -liikkeellä vahvistamme reisilihaksia samalla, kun muistelemme mieluisia välituntimuistoja kouluajoilta.

11 Askel ojan yli

Tervetuloa Kolarin Äkäslompolon metsämaisemiin tasapainoilemaan. Hyvät tasapainotaidot suojaavat kaatumisilta ja lisäävät liikkumisvarmuutta sekä turvallisuutta.

12 Sivuttain kiveltä kivelle

Tervetuloa Rovaniemelle, Tiedekeskus Pilkkeeseen. Voit kuvitella sopivan haastavan kivisen polun. Näetkö mielikuvissasi maiseman, jossa tasapainoilemme?

13 Metsässä tai suolla kävellen

Tervetuloa kesämökin lähimetsään. Kävelemme polulla, joka on syntynyt tähän ihmisten ja eläinten kulkiessa. Polut syntyvät sinne, minne pää pyytää ja jalat kuljettavat.

14 Heiluriliike

Tervetuloa Hämeenlinnan kansalliseen kaupunkipuistoon. Heiluriliike tuo lisää varmuutta kävelyyn. Maisemassa katse lepää ja mieli tyhjenee turhasta.

15 Pallon potkaisu

Tervetuloa Pihlajamäkeen, helsinkiläiseen lähiöön.  Jalkapallo on joukkuepeli ja kaiken ikäisten harrastus. Se on maailman suosituin peli. Palloa potkaistessa tasapainokin saa haasteita.

16 Kantapäätä kauemmaksi

Tervetuloa 400 vuotta täyttäneeseen Kokkolan kaupunkiin. Tämä rakennus, Pedagogio, rakennettiin vuonna 1696 koulutaloksi ja on tiettävästi Suomen vanhin ei kirkollisessa käytössä oleva rakennus.

17 Potku pakaraan

Tervetuloa Pihlajamäen pallokentälle. Liike harjoittaa lonkan ja lantion lihaksia. Seisominen varmistuu ja kävely helpottuu. Jalat kantavat ja vievät varmemmin myös toisten ihmisten joukkoon.

18 Pilviin kurkottaen

Tervetuloa Kuopioon, Puijon torniin. Täällä korkealla tuntuu, että pilvet ovat lähellä ja omaa sisäistä ääntä on helppo kuunnella. Kurottelemme kohti pilviä ja unelmia.

20 Tervehdysliike

Tervetuloa Kälviän Jokikylätalolle, jonka upouudella terassilla teemme Kunnon eväät -liikkeen Tervehdysliike. Seurassamme on Harri, kyläyhdistyksen aktiivinen vapaaehtoinen.

21 Pumppukaivoilla

Tervetuloa Helsingin Seurasaareen. Haemme voimaa reisilihaksiin ja ihastelemme kevään vihreyttä, joka on aivan omanlaisensa – herkkä ja heleä.

22 Kävellen ja katsellen

Tervetuloa Amos Rexiin, Helsingin ytimeen. Kävellään ja etsitään katseellamme mielenkiintoisia kohteita, niin kävelytasapaino paranee. Sukelletaan mielikuvissa sisään taiteen ja värien maailmaan.

23 Kävelyllä sinne ja tänne

Tervetuloa Oodiin, Helsingin uuteen keskustakirjastoon ja kaupunkilaisten elävään kohtaamispaikkaan. Tilaa liikkumiseen riittää kaikenikäisille - tehdään siis yksinäisyyden karkotuskävely.

24 Kävelyllä vilkkaassa liikenteessä

Tervetuloa Kotkan Hovilaan ulkoilemaan. Kävelyllä vilkkaassa liikenteessä -liike parantaa kävelyn tasapainoa ja katseleminen ympärille helpottuu.

27 Omenoita oksilta

Tervetuloa siirtolapuutarhaan sadonkorjuuseen. Katseen suuntaaminen vuoroin alas ja ylös parantaa tasapainoa. Täällä on monenlaista kaunista ja värikästä katseltavaa.

30 Avoin syli

Tervetuloa kerhohuoneelle. Avoin syli -liike rentouttaa niska- ja hartialihaksia sekä parantaa ryhtiä ja tasapainoa. Ylävartalon liikkuvuus ja ryhdikkyys helpottavat pystyssä pysymistä.

32 Omenat koriin

Tervetuloa siirtolapuutarhaan omenanpoimintaan. Kun poimimme omenoita koriin, voimme muistella vaikkapa omenaan liittyviä satuja, tarinoita ja tapahtumia sekä niihin liittyviä ihmisiä.

33 Tuuli huojuttaa

Tervetuloa Kokkolaan, kaksikieliseen merenrantakaupunkiin.  Tuuli huojuttaa -liike harjoittaa tasapainoa. Kovalla tuulella tasapainokin joutuu koetukselle niin, ettei meinaa pystyssä pysyä.

36 Vuorotahtiin hiihdellen

Tervetuloa Lahden Hiihtomuseon. Haemme voimaa liikkeestä ja muistoista. Hiihdetään posket punaisiksi ja mieli kirkkaaksi. Liikettä tehdessäsi voit ajatella vaikkapa hiihtoretkiesi lempimaisemaa.

38 Kosketuksia eri puolille

Joulun aika on täynnä aisteja hiveleviä tuoksuja, värejä, musiikkia, touhua, salaisuuksia, satuja, tarinoita ja leikkiä. Hämeenlinnan taidemuseossa sukellamme tähän maailmaan.

39 Soutelemassa

Tervetuloa Pirkkalan Pyhäjärvelle, suomalaiseen mökkimaisemaan soutelemaan. Vesi on elämälle tärkeä elementti. Veden äärellä viihdytään ja sinne hakeudutaan etenkin kesällä.

40 Seinää vasten punnertaen

Tervetuloa Helsingin Seurasaareen. Teemme liikkeen puuta vasten punnertaen. Liike lisää voimaa käsissä. Sanotaan, että puustakin saa energiaa, kun siihen nojaa tai sitä halaa.

41 Ovenpieliä työntäen

Tervetuloa Kuopion Korttelimuseoon, Minna Canthin salonkiin. Ovenpieliä työntäen -liikkeessä me laajennamme oviaukkoa, Minna Canth laajensi naiskäsitystä ja edisti tasa-arvoa.

42 Käsivoimilla ylös

Tervetuloa Oodiin, Helsingin keskustakirjastoon. Lukemalla, kuuntelemalla äänikirjoja tai katselemalla elokuvia pääsee matkaamaan vaihtoehtoisiin maailmoihin.

43 Sateenkaari

Tervetuloa Klamilan satamaan. Täällä meren äärellä on helppo hengittää. Raikas merituuli vilvoittaa ja avara maisema rauhoittaa.

44 Liikettä nilkkoihin

Tervetuloa Vantaan Musiikkiopistoon. Liikutaan ja lauletaan yhdessä lasten kanssa ja annetaan musiikin liikuttaa. Laulamisesta keuhkotkin pitävät.

45 Yksi, toinen ja molemmat jalat

Tervetuloa Vantaan Musiikkiopistoon. Tänään nautitaan liikkeestä ja yhteisistä hetkistä lasten kanssa. Musiikki ja liike yhdistää kaiken ikäisiä ihmisiä.

46 Polvet ylös ja alas

Tervetuloa Akaan Toijalaan. Täällä Kino Toijalassa, Kinon Talossa on näytetty elokuvia jo vuodesta 1939. Houkuttelemme esiin elokuvamuistoja ja vahvistamme alavatsan lihaksia.